4008-125-888
新航道秋季班
首页>雅思>剑桥雅思11解析>剑桥雅思11Test1听力SECTION 3原题+解析

剑桥雅思11Test1听力SECTION 3原题+解析

2017-04-17 13:04来源:互联网作者:新航道雅思

摘要:新航道雅思为各位考生推荐复习材料-剑桥雅思11Test1听力SECTION 3原题+解析,本单元相关的解析,请:剑桥雅思11Test1听力SECTION 2原题+解析;剑桥雅思11Test1听力SECTION 1原题+解析。

新航道雅思为各位考生推荐复习材料-剑桥雅思11Test1听力SECTION 3原题+解析,本单元相关的解析,请:剑桥雅思11Test1听力SECTION 2原题+解析剑桥雅思11Test1听力SECTION 1原题+解析

预览

  SECTION 3 Questions 21-30

  Choose the correct letter, A, B or C.

  Study on Gender in Physics

  21 The students in Akira Miyake‘s study were all majoring in

  A physics.

  B psychology or physics.

  C science, technology, engineering or mathematics.

  22 The aim of Miyake’s study was to investigate

  A what kind of women choose to study physics.

  B a way of improving women’s performance in physics.

  C whether fewer women than men study physics at college.

  23 The female physics students were wrong to believe that

  A the teachers marked them in an unfair way.

  B the male students expected them to do badly.

  C their test results were lower than the male students’.

  24 Miyake’s team asked the students to write about

  A what they enjoyed about studying physics.

  B the successful experiences of other people.

  C something that was important to them personally.

  25 What was the aim of the writing exercise done by the subjects

  A to reduce stress

  B to strengthen verbal ability

  C to encourage logical thinking

  26 What surprised the researchers about the study

  A how few students managed to get A grades

  B the positive impact it had on physics results for women

  C the difference between male and female performance

  27 Greg and Lisa think Miyake’s results could have been affected by

  A the length of the writing task.

  B the number of students who took part.

  C the information the students were given.

  28 Greg and Lisa decide that in their own project, they will compare the effects of

  A two different writing tasks.

  B a writing task with an oral task.

  C two different oral tasks.

  29 The main finding of Smolinsky’s research was that class teamwork activities

  A were most effective when done by all-women groups.

  B had no effect on the performance of men or women.

  C improved the results of men more than of women.

  30 What will Lisa and Greg do next

  A talk to a professor

  B observe a science class

  C look at the science timetable

  Section 3

  Question 21

  答案:C

  定位原文:scripts:

  They were majoring in what’s known as the STEM disciplines, That’s science, technology, engineering and ….

  … and math

  解题思路:题目问的是在AM(Akira Miyake)研究中的学生都是什么专业的,女生说一开始也有点困惑,他们都不是学物理专业的,转而就直接陈述了他们所学的专业,physics这里是否定的,听到后面直接可以得出答案。

  Question 22

  答案:B

  定位原文:scripts:

  But what the researchers wanted to find out was basically what they could do about the relatively low level of the women’s results.

  解题思路:题目问研究的目的,开头的but又是转折,又是考点最易出现的重要信息处,说了最开始是想着能做点什么去改善women 相对比较低的 physics results(物理科目成绩)。B选项符合。

  Question 23:

  答案:B

  定位原文:scripts:

  But actually they were wrong … No one was making any assumptions about the female students at all.

  解题思路:题目考查的是物理专业的女生错误地相信了什么观点。男生在开头就说了,这种想法(男生认为女生不擅长物理学习)让女生变得不安,but一个转折又出现了重要信息,实际上根本没有人这么对女生作出假设。

  Question 24:

  答案:C

  定位原文:scripts:

  They had to write an essay focusing on things that were significant to them, not particularly to do with the subject they were studying, but more general things like music, or people who mattered to them.

  解题思路:问研究小组让学生写一个关于什么的东西。听到write an essay 很容易知道答案会在哪里。Focusing on 后面是重点“只是对他们自己而言比较重要的,不是说跟他们研究的主题有关”。

  Question 25:

  答案:A

  定位原文:scripts:

  And putting these thoughts into words can relax them and help them overcome the psychological factors that lead to poor performance.

  解题思路:问些writing exercise 的目的,原文说的relax them 很容易得出A选项,B、C都没有提到。

  Question 26:

  答案:B

  定位原文:scripts:

  But what the researchers in the study hadn’t expected was that this one activity raised the women’s physics grades from the C to the B range.

  解题思路:听到25题的信息后,又出现了But。做研究的人根本没有意料到(hadn’t expected)女性的物理成绩由C提升到了B。

  Question 27:

  答案:C

  定位原文:scripts:

  And had they been told why they were doing the writing? That might have affected the results.

  解题思路:问的是男女都认为研究本可以被什么东西所影响。听力原文里说Miyake的文章里没有考虑到一些细节,比如说,学生只写一次报告还是多次?学生们是否被告知过他们为什么要写这些东西,马上补充“That might have affected the results”。选项A、B都没有提到,根据听力原文或者是排除法都应该只是选C。

  Question 28:

  答案:A

  定位原文:scripts:

  Half do the same writing task as in the original research and half do a factual writing task.

  解题思路:男女学生决定在他们自己的项目里,他们会比较哪两组数据的效果。Half这句听力原文说了,是不同的writing task。

  Question 29:

  答案:B

  定位原文:scripts:

  The men and the women got the same results whether they were working in teams or on their own.

  解题思路:题目问的是Smolinsky的研究的主要发现是班级团队行动怎么样了。在这个人名研究出现后,男生猜测的是women 在teamwork方面做得更好,但是女生否定了这个回答,说无论是在团队行动还是个体行动,男女表现是一样的。

  Question 30:

  答案:A

  定位原文:scripts:

  Perhaps we should just make an appointment to see one of the science professors. That’d be better.

  解题思路:问他们下一步的行动,所以在女生说 need to do next之后就可以锁定答案区域,说的是预约见一个science professor比较好。

评分标准,请:雅思评分标准

  这个暑期,来新航道上海雅思培训班 ,我们给考生的保障

  签订协议,承诺不过重修,只有的雅思培训学校,才敢做出如此承诺!

  自信,源于上海新航道完善的雅思培训体系

  13年来,我们专心做好一件事

那就是如何让学员顺利通过雅思考试

免费领取资料

免费领取最新剑桥雅思、TPO、SAT真题、百人留学备考群,名师答疑,助教监督,分享最新资讯,领取独家资料。

方法1:扫码添加新航道老师

微信号:shnc_2018

方法2:留下表单信息,老师会及时与您联系

热门课程

  • 走读班(6-10人)
  • 走读班(20-30人)
  • 住宿班(6-10人)
  • 住宿班(20-30人)
  • 雅思一对一
课程名称 班级人数 课时 学费 报名
雅思词汇语法班6-10人班 6-10人 48课时 ¥8800 在线咨询
雅思强化6-10人班 6-10人 96课时 ¥24800 在线咨询
雅思全程6-10人班 6-10人 192课时 ¥39800 在线咨询
雅思冲刺6-10人班 6-10人 96课时 ¥25800 在线咨询
雅思口语单项班 15-20人 按需定制 在线咨询
课程名称 班级人数 课时 学费 报名
雅思强化20-30人班 20-30人 96课时 ¥7800 在线咨询
雅思全程20-30人班 20-30人 192课时 ¥13800 在线咨询
雅思冲刺20-30人班 20-30人 96课时 ¥8800 在线咨询
课程名称 班级人数 课时 学费 报名
雅思强化住宿班 6-10人 152 ¥25800 在线咨询
雅思全程班(4周,住宿) 6-10人 304课时 ¥41800 在线咨询
雅思冲刺住宿班 6-10人 152课时 ¥26800 在线咨询
雅思词汇语法6-10人班(住宿) 8-10人 48课时 ¥9800 在线咨询
雅思3周特训住宿班 10 228 ¥30800 在线咨询
课程名称 班级人数 课时 学费 报名
雅思强化住宿班(20-30人) 20-30人 96课时 ¥8800 在线咨询
雅思全程住宿班(20-30人) 20-30人 192课时 ¥15800 在线咨询
雅思冲刺住宿班(20-30人) 20-30人 96课时 ¥9800 在线咨询
课程名称 班级人数 课时 学费 报名
雅思一对一 1人 按需定制 ¥980元 在线咨询
托雅预备十一特训班 6-8人 48课时 ¥4800 在线咨询
雅思词汇语法十一特训班 6-8人 48 ¥8800 在线咨询
雅思免费试听课 不限 ¥0元 在线咨询

免责声明
1、如转载本网原创文章,请表明出处;
2、本网转载媒体稿件旨在传播更多有益信息,并不代表同意该观点,本网不承担稿件侵权行为的连带责任;
3、如本网转载稿、资料分享涉及版权等问题,请作者见稿后速与新航道联系(电话:021-64380066),我们会第一时间删除。

雅思公开课

  • 徐家汇校区
  • 人民广场校区
  • 浦东校区
  • 中山公园校区
  • 杨浦校区
  • 闵行校区
  • 松江校区
  • 封闭集训营
  • 地址:徐汇区裕德路126号

    乘车路线:地铁1、4号线上海体育馆、3号线9号线宜山路站、11号线上海游泳馆站

  • 地址:南京西路338号天安中心24楼

    乘车路线:地铁1、2、8号线人民广场站

  • 地址:浦东新区世纪大道1128号耀通科技大厦3楼(地铁2号线世纪大道站12号口出)

    乘车路线:地铁2、4、6号线世纪大道站

  • 地址:长宁路1158号 贝多芬广场 A座4楼414室

    乘车路线:乘车路线:地铁3、4号线中山公园站

  • 地址:杨浦区国宾路18号万达广场A座18楼

    乘车路线:地铁10号线五角场站

  • 地址:东川路1779-19号

    乘车路线:地铁5号线 东川路站4号口出

  • 地址:松江大学城四期校区:文汇路928弄想飞天地2204

    乘车路线:地铁9号线松江大学城站下

  • 地址:上海市浦东新区惠南镇拱极路2151号

    乘车路线:地铁16号线惠南站

总部地址:北京市海淀区中关村大街28-1号6层601 总部电话:400-779-6688 总部:北京新航道教育文化发展有限责任公司

Copyright © www.xhd.cn All Rights Reserved 京ICP备05069206

  • 微信公众号
  • 微信社群