4008-125-888
秋季班每满5000减500
首页>托福>阅读>托福阅读备考重点笔记内容汇总

托福阅读备考重点笔记内容汇总

2020年06月10日 05:43来源:互联网作者:上海管理员

摘要:托福阅读备考重点笔记内容汇总。对于无共性的推理题,也就是题干中无线索的,一般使用排除法,即根据各个选项的关键词回原文定位,通过排除法得出正确答案

为了帮助大家高效备考托福,本文上海新航道托福培训班为大家带来托福阅读备考重点笔记内容,希望对大家托福备考有所帮助。

一、推理题的标志

推理题的题干中一般含有infer, imply, most likely, least likely, probably等词,分为有共性的推理题和无共性的推理题两大类。

二、推理题的做法

对于无共性的推理题,也就是题干中无线索的,一般使用排除法,即根据各个选项的关键词回原文定位,通过排除法得出正确答案。

对于有共性的推理题,也就是题干中有线索的,可以先圈定题干中的关键词,根据关键词回原文定位,然后进行推理。推理题主要有下列思路:

1.一般对比推理

ETS设计推理题的手段不多,根据两个事物的对比特征出题是其中之一。问其中一个事物的特征时,只要将与之形成对比的另一个事物的特征否定掉就可以了。例如:

It should be obvious that cetaceans–whales, porpoises, and dolphins–are mammals. They breathe through lungs, not through gills, and give birth to live young. Their streamlined bodies, the absence of hind legs, and the presence of a fluke and blowhole cannot disguise their affinities with land-dwelling mammals. However, unlike the cases of sea otters and pinnipeds (seals, sea lions, and walruses whose limbs are functional both on land and at sea), it is not easy to envision what the first whales looked like.

2. Which of the following can be inferred from paragraph 1 about early sea otters?

It is not difficult to imagine what they looked like.

There were great numbers of them.

They lived in the sea only.

They did not leave many fossil remains.

根据关键词sea otters定位第四句:However, unlike the cases of sea otters and pinnipeds…,由原文的unlike可知sea otters和pinnipeds两种动物与whales形成对比,而且很难想象原始的whales的样子;根据“一般对比推理”思路, 可以推出“原始的sea otters的样子不难想象”。第一个选项表达了此意,为正确答案。

2.时间对比推理

这种思路常被考到。在这种推理中,一般有两个形成对比的时间段,它们所具有的特征一般相反。当题干问一个时间段的特征时,只要将与之相反的时间段的特征否定掉就可以了。

例一:

Basic to any understanding of Canada in the 20 years after the Second World War is the country’s impressive population growth….

…It appeared that Canada was once more falling in step with the trend toward smaller families that had occurred all through the Western world since the time of the Industrial Revolution.

It can be inferred from the passage that before the Industrial Revolution

(A)families were larger.

(B)population statistics were unreliable.

(C)the population grew steadily.

(D)economic conditions were bad.

工业革命之后与工业革命之前两个时间形成对比。既然工业革命之后西方世界的家庭变小了,那么工业革命之前的家庭一定比较大。因此(A)为正确答案。

例二:

Accustomed though we are to speaking of the films made before 1927 as “silent”, the film has never been, in the full sense of the word, silent. From the very beginning, music was regarded as an indispensable accompaniment; when the Lumiere films were shown at the first public film exhibition in the United States in February 1896, they were accompanied by piano improvisations on popular tunes. At first, the music played bore no special relationship to the films; an accompaniment of any kind was sufficient. Within a very short time, however, the incongruity of playing lively music to a solemn film became apparent, and film pianists began to take some care in matching their pieces to the mood of the film.

What can be inferred from the passage about the majority of films made after 1927?

(A) They were truly “silent.”

(B) They were accompanied by symphonic orchestras.

(C) They incorporated the sound of the actors’ voices.

(D) They corresponded to specific musical compositions.

1927年前后形成对比。既然1927年以前的电影只有音乐而没有配音,那么1927年之后的电影一定有。所以(C)为正确答案。

例三:

“…The nineteenth century brought with it a burst of new discoveries and inventions that revolutionized the candle industry and made lighting available to all. In the early-to-mid-nineteenth century, a process was developed to refine tallow (fat from animals )with alkali and sulfuric acid. The result was a product called stearin. Stearin is harder and burns longer than unrefined tallow. This breakthrough meant that it was possible to make tallow candles that would not produce the usual smoke and rancid odor. Stearins were also derived from palm oils, so vegetable waxes as well as animal fats could be used to make candles …”

Which of the following can be inferred from paragraph 1 about candles before the nineteenth century?

They did not smoke when they were burned.

They produced a pleasant odor as they burned.

They were not available to all.

They contained sulfuric acid.

问题:关于19世纪以前的蜡烛,从第一段可以推出下列哪一点?

这道题的题干中有“19世纪以前”这一时间,由此可见它属于“时间对比推理”思路。原文首句指出:“…19世纪带来了大量新发现和发明,使蜡烛业发生了革命性的变化,所有人都能用蜡烛照明。” 根据“时间对比推理”思路,由于19世纪以前的情况与19世纪形成对比,而19世纪所有人能用蜡烛照明,那么在19世纪之前,并非所有人都能用上蜡烛。第三个选项 “They were not available to all”表达了这一意思,为正确答案。

2.集合概念推理

集合概念推理也可以称之为百分比推断,它指的是在一个集合中,包含两个相对的方面,共同构成一个大的集合。一方所占的比例减少意味着另一方所占比例的增加;反之,一方所占的比例增加意味着另一方所占比例的减少。根据这一思路,可以由集合中一方的数量变化推断另一方的消减。

例一:

A folk culture is small, isolated, cohesive, conservative, nearly self-sufficient group that is homogeneous in custom and race, with a strong family or clan structure and highly developed rituals. …Unaltered folk cultures no longer exist in industrialized countries such as the United States and Canada….

By contrast, a popular culture is a large heterogeneous group, often highly individualistic and constantly changing.

22.What does the author imply about the United States and Canada?

(A) They value folk cultures.

(B) They have no social classes.

(C) They have popular cultures.

(D) They do not value individualism.

原文谈到folk culture 和popular culture两种文化,它们之间形成对比。既然美国和加拿大不再存在folk culture,那么它们就有popular culture。因此(C)为正确答案。

例二:

Both the number and the percentage of people in the United States involved in nonagricultural pursuits expanded rapidly during the half century following the civil war, with some of the most dramatic increases occurring in the domains of transportation, manufacturing, and trade and distribution.

What can be inferred from the passage about the agricultural sector of the economy after the Civil War?

(A) New technological developments had little effect on farmers.

(B) The percentage of the total population working in agriculture declined.

(C) Many farms destroyed in the war were rebuilt after the war.

(D) Farmers achieved new prosperity because of better rural transportation.

文中指出:非农业人口的数量和比例都增加了。由此可知农业人口的数量和比例下降了。所以(B)为正确答案。

托福培训班,上新航道不纠结,名师授课,量身定制学习方案,助教全程跟踪辅导!


免费领取资料

免费领取最新剑桥雅思、TPO、SAT真题、百人留学备考群,名师答疑,助教监督,分享最新资讯,领取独家资料。

方法1:扫码添加新航道老师

微信号:shnc_2018

方法2:留下表单信息,老师会及时与您联系

热门课程

  • 走读班(6-10人)
  • 走读班(20-30人)
  • 住宿班(6-10人)
  • 住宿班(20-30人)
  • 托福一对一
课程名称 班级人数 课时 学费 报名
托福基础走读班(6-10人,争85/90分) 6-10人 144课时 ¥29800 在线咨询
托福全程走读班(6-10人,争100/110分) 6-10人 192课时 ¥39800 在线咨询
托福强化走读班(6-10人,争85/90分) 6-10人 96课时 ¥24800 在线咨询
托福十一特训班 6-10人 56 ¥15800 在线咨询
托福特训班(85分4周,走读) 8-10人 192 ¥34800 在线咨询
课程名称 班级人数 课时 学费 报名
托福全程走读班(20-30人,争100/110分) 20-30人 192课时 ¥13800 在线咨询
托福强化走读班(20-30人,争85/90分) 20-30人 96课时 ¥7800 在线咨询
托福冲刺走读班(20-30人,争100/110分) 20-30人 96课时 ¥8800 在线咨询
课程名称 班级人数 课时 学费 报名
托福基础住宿班(6-10人,争85/90分) 6-10人 144课时 ¥28800 在线咨询
托福全程住宿班(争100/110分,4周) 6-10人 304课时 ¥41800 在线咨询
托福词汇语法住宿班(6-10人) 6-10人 48课时 ¥8800 在线咨询
托福精听精读住宿班(6-10人) 6-10人 48课时 ¥8800 在线咨询
托福100暑期精英封闭班 10-15人 228时 ¥26800 在线咨询
课程名称 班级人数 课时 学费 报名
托福全程精讲住宿班(20-25人,争100/110分) 20-30人 192课时 ¥15800 在线咨询
托福基础强化住宿班(20-30人,争85/90分) 20-30人 96课时 ¥8800 在线咨询
托福精品冲刺住宿班(20-30人,争100/110分) 20-30人 96课时 ¥9800 在线咨询
课程名称 班级人数 课时 学费 报名
托福一对一 1 按需定制 在线咨询
托福精听精读十一特训班 在线咨询
托福名师班 随到随学 8小时 ¥199元 在线咨询

免责声明
1、如转载本网原创文章,请表明出处;
2、本网转载媒体稿件旨在传播更多有益信息,并不代表同意该观点,本网不承担稿件侵权行为的连带责任;
3、如本网转载稿、资料分享涉及版权等问题,请作者见稿后速与新航道联系(电话:021-64380066),我们会第一时间删除。

  • 徐家汇校区
  • 人民广场校区
  • 八佰伴校区
  • 中山公园校区
  • 杨浦校区
  • 闵行校区
  • 松江校区
  • 封闭学院
  • 地址:徐汇区裕德路126号

    乘车路线:地铁1、4号线上海体育馆、3号线9号线宜山路站、11号线上海游泳馆站

  • 地址:南京西路338号天安中心24楼

    乘车路线:地铁1、2、8号线人民广场站

  • 地址:张杨路620号中融恒瑞国际大厦东楼22层2202室

    乘车路线:地铁2、4、6号线世纪大道站

  • 地址:长宁路1158号 贝多芬广场 4楼414室

    乘车路线:乘车路线:地铁3、4号线中山公园站

  • 地址:杨浦区国宾路18号万达广场A座18楼

    乘车路线:地铁10号线五角场站

  • 地址:东川路1779-19号

    乘车路线:地铁5号线 东川路站4号口出

  • 地址:松江区龙腾路58弄32号

    乘车路线:地铁9号线松江大学城站下

  • 地址:上海市浦东新区惠南镇拱极路2151号

    乘车路线:地铁16号线惠南站

  • 微信公众号
  • 微信社群

注册/登录

+86
获取验证码

登录

+86

收不到验证码?

知道了

找回密码

+86
获取验证码
下一步

重新设置密码

为您的账号设置一个新密码

保存新密码

密码重置成功

请妥善保存您的密码
立即登录

为了确保您的帐号安全

请勿将帐号信息提供给他人/机构